Skal du studere i Kongsberg i høst? Har du funnet et sted å bo og kanskje noen å bo sammen med? Disippelhus er kollektiv av studenter som ønsker å leve som disipler i sin studiehverdag. Disippehus er et verktøy som gjør det lettere å leve det livet du ønsker å leve. 

HVORFOR DISIPPELHUS?

Overgangen til en en ny fase kan være utfordrende; flytting, ny skole, jobbskifte, nye venner og studietilværelse. Du er på vei inn i en ny virkelighet og det er bare du som former hvordan det nye livet skal se ut. Troen er sårbar i disse overgangene.

Tro er alltid knyttet til oss som enkeltpersoner, et fellesskap og oppdraget vårt. Vi tror at kunnskap og handling sammen er med å forme en integrert tro. En tro som følger med i ulike faser og overganger. Da blir troen mobil. Den flytter med deg.

HVA?

Med Disippelhus ønsker menigheten å følge deg i denne prosessen. Vi vil investere i deg, dine gaver og dine evner. Vi tror på deg og vil støtte deg i ditt daglige disippelliv. Vi hjelper deg og de du bor med til å sammen sette fokus på Gud, menneskene rundt dere og tjene inn i en menighet.

HVORDAN?

I et Disippelhus ønsker vi at dere skal være tett på Jesus og tett på livet. En
Disippel er en etterfølger av Jesus. En som har Jesus som forbilde og søker etter å bli mer lik ham. En disippel forholder seg til tre pulsslag i hverdagen:

Rytme

Gud hver dag: La nærhet til Jesus og bønn være en naturlig del av dagen din.
Hviletid: Skap faste pusterom i uka hvor du gir slipp på hverdagsstresset.

Fellesskap

Et lite fellesskap: Del troen din, gleder og utfordringer. Be sammen.
Et stort fellesskap: Delta i kirken. Som Disippelhus følges du opp av en Frikirke.

Oppdrag

Bygg menighet: Bruk dine gaver til å bidra i menighetens arbeid.
Velsigne din neste: Invester i menneskene Gud har plassert i livet ditt.

Ønsker du å bo i et Disippelhus her i Kongsberg? Ta kontakt med oss i Kongsberg Frikirke. Vi har ikke noe eksisterende disippelhus ennå, men ønsker å komme i kontakt med studenter som ønsker å bo i Disippelhus. Vi kan tilby nettverk, oppfølging og støtte.

Er du student i en annen by, så kan du bruke dette skjemaet for å komme i kontakt med Disippelhus andre steder.