Slider
Huskirker i Kongsberg
Velkommen til dinkirke.no. Vi er et nettverk av huskirker og kristne hjem i Kongsberg. Vi legger vekt på at tyngdepunktet for menigheten eller kirken må ligge i hjemmene.
Slider
Apg 2,46b
Og i hjemmene brøt de brødet og spiste sammen i oppriktig og hjertelig glede.
Slider
Matteus 11,28
Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.
Banner Shadow

HvaSkjer

Kontakt

Huskirkene

Om oss – Kongsberg huskirkenettverk

nattverd2Velkommen til dinkirke.no.

Vi er et nettverk av huskirker og kristne hjem i Kongsberg.

Vi legger vekt på at tyngdepunktet for menigheten eller kirken må ligge i hjemmene.

Vi ønsker å være et økumenisk nettverk og favne mennesker av ulike konfesjoner. 3 av huskirkene i Kongsberg er knyttet til Den Evangelisk Lutherske Frikirke. Kongsberg Frikirke har ikke noe eget kirkebygg, men består av disse 3 huskirkene og nettverket dem imellom.

På nettsiden her kan du finne en del artikler som forteller litt om våre verdier og vår visjon, vår måte å leve menighet på. Du kan også finne kalenderen vår som viser ting som skjer i nettverket og noe av det som skjer i huskirkene. Kalenderen er ikke utfyllende i den forstand at det er mange «møtepunkter» som ikke settes opp her. Det som føres opp i kalenderen er samlinger som er åpne for alle, ikke mindre grupper etc. Hvis samlingen starter med en «kode» – GK12, MH22 eller liknende så betyr det at samlingen er en huskirkesamling («koden» angir navnet på huskirka) Hvis det ikke er angitt noen «kode» så er samlingen på tvers av huskirkene. Hvis du ønsker kristent fellesskap eller er nysgjerrig på å finne ut mer om Gud, Jesus, Den Hellige Ånd, bibelen, huskirker eller annet, så håper vi du vil ta kontakt med en av lederne i en av huskirkene, eller en av oss som har tjenester i nettverket. Det er også mulig å bare møte opp til de aktivitetene som er angitt i kalenderen.

Jarles tale Videre 2022

I forbindelse med at konferansen Videre 2022 ble avlyst ble det holdt en kort digital konferanse. Synodeformann Jarle Skulleruds tale fra dette er mulig å se via denne linken.

http://dinkirke.no/wordpress/wp-content/uploads/2022/05/jarles_tale_videre22_digitalt_møte-720p.mp4

Konsert med Per Erik Hallin

Mandag 4. april inviterer Huskirka i Gustava Kiellandsvei 12 til huskonsert.

Per Erik Hallin er en legende – Gudbenådet gospelpianist i verdensklasse. Han ble født i Stockholm i 1950 og har spilt og sunget sammen med en rekke kjente artister gjennom et langt liv. I 2006 fikk han Artur Erikson-stipendet med begrunnelsen: «…För ett allsidigt konstnärskap, som tar sig uttryck i ett innerligt sätt att bära ett budskap och en förmåga att skapa närhet till sin publik.»

Dette blir en festaften – med lave skuldre. Vel to gode timer med gospel, garantert en av vårens mest svingende mandager på disse kanter. Og det blir kaffepause med gjærbakst 😊

Huskirka inviterer gamle og nye venner! Alle er hjertelig velkommen. På grunn av huskirkereservasjon av 20 billetter og andre bestillinger som er mottatt er allerede halvparten av billettene bestilt, så her er det førstemann til mølla. Billettprisen er 250 kroner. Kontakt Geir Øystein for reservasjon eller om du har spørsmål, tlf 913 50 614.

Fellesskapskvelder

Vi starter opp med fellesskapskvelder i nettverket en søndag per måned. I utgangspunktet 1. søndag i måneden, men unntak for mars pga vinterferie, da møtes vi søndag 13. mars – og i juni blir det mandag 2. pinsedag.

Vi møtes på tvers av huskirkene for å dele liv, lovsynge og be sammen. Jens Iver deler noe fra Bibelen.

Håper å se deg og at du tenker på om du har en venn du vil invitere med:-)

Fellesskap for unge voksne

Knyttet til nettverket vårt har vi ei lita gruppe med unge voksne som møtes til fellesskap på tirsdager. Gruppa er åpen for flere. Er du student eller ung voksen i Kongsberg og ønsker et kristent fellesskap med andre på samme alder, så ta gjerne kontakt med Thea Wallumrød på tlf 98475652.

Fellesskapsdager 28.-31. oktober

Neste uke kommer Jan Rettedal på besøk til oss i Kongsberg huskirkenettverk og vi gleder oss til godt fellesskap og inspirerende undervisning.

Lørdag formiddag har vi satt av til å jobbe med framtida for nettverket vårt – hvilke muligheter og utfordringer ser vi og hvilken kurs vil vi stake ut sammen? Vi i menighetsstyret håper spesielt på at alle som bryr seg om framtida for fellesskapet vårt prioriterer å bli med disse lørdagstimene. 

Hvem er Jan Rettedal?

Jan har tidligere jobbet som menighetsveileder i Frikirka. Han har besøkt oss flere ganger tidligere, sist gang i februar 2020, rett før pandemien rammet oss. Ungene husker Jan som «han som spiser appelsin med skall på». Undrer om de også husker hva som var poenget i den oppvisningen? Jan forkynner med varme, humor og mange talende bilder. Siden sist har han blitt pensjonist og skrevet boka «Som en av hans – forvandlet i Jesu nærhet». 

Tema: «Natten som forandret alt»

Noen ganger opplever vi sjelsettende opplevelser som setter et tidskille i livene våre. Det som skjedde før og det som skjedde etter… Noen har pekt på at 13. oktober vil bli en dato som blir husket i både Kongsberg og Norge. For de som står nærmest ofrene i tragedien som rammet byen vår sist uke, så blir det et hjerteskjærende skille mellom før og etter. Men jeg er ganske sikker på at det er en annen natt Jan har i tankene. Noen tidskiller er av de positive. En natt som forandret verdenshistorien? Lys i mørke og håp for fremtida? 

Program for dagene

Torsdag 28. oktober kl 20 – 22

Gustava Kiellands vei 12 – hos familien Andersen

Velkomstmøte med lovsang, bønn, undervisning.

Fredag 29. oktober

Münstersvei 34 – hos Ingeborg og Bjørn

kl 17 – Middagsspleis og nattverd rundt bordene. Vertskapet ordner brød og ris til alle. Ta med middagsmat til spleis og evt noe til kaffen etterpå. Vi avslutter måltidet med nattverd og fortsetter med fellesskap for alle. Jan innleder fra ca kl 19. Meld gjerne til Ingeborg på tlf 918 59 049 at du kommer, så blir logistikken lettere. 

Lørdag 30. oktober

Gustava Kiellands vei 12 – hos familien Andersen

kl 11-14 – Strategisamling

Jan innleder og leder oss i samtale og arbeid med visjoner og retning for nettverket vårt. Vi jobber i grupper og samtaler i plenum. Det blir kaffe og litt å bite i underveis. Barn er velkommen til å være med, vi forsøker å ordne opplegg for dem etter behov. Ta gjerne kontakt med Åse (tlf 917 78 663) for å avklare i forhold til behov for tilsyn/opplegg for barna. 

I avslutningen av årsmeldingen for 2020 er det antydet 4 mulike veier videre for nettverket. Tilsynsrapporten vi fikk etter tilsyn våren 2021 antyder også noen av utfordringene vi står i og mulige veier videre. Dette er mulig å lese til forberedelse (klikk og følg link), men ikke et krav. Kom som du er!

kl 14 – Familiesamling

kl 15 – Pizza

kl 19 – Guttas kveld hos Gunnar i Mauritz Hansens gate 22.
Vafler og kaffe, litt brettspill og fellesskap med løs snipp, Jan bidrar med en kveldshilsen kl 21.

Søndag 31. oktober

kl 11 Gudstjenestefellesskap med kirkekaffespleis

Vi avslutter med «festgudstjeneste» – ta med bidrag til kirkekaffespleis som gir festfølelse. 

Bibelkvelder høsten 2021

Vi starter opp med bibelkvelder igjen fra 9. september 2021 og kommer til å ha bibelkveld ca en gang i måneden. Datoene i høst blir: 9. september, 30. september, 11. november og 9. desember.

Jens Iver Jenssen er ansvarlig for bibelkveldene. Tema eller tekst kunngjøres på SMS et par dager i forveien, til de som står på lista. Har du noe du lurer på i Bibelen? Jens Iver er veldig åpen for spørsmål og innspill til tema og tekster.

Vi starter kveldene med uformell prat over en kaffekopp fra kl 19.30. Det er mulig å komme når som helst mellom 19.30 og 20.00. Fra kl 20 deler Jens Iver det han har på hjertet, og det er mulig å stille spørsmål. I etterkant er det åpent for respons og forbønn.

Vi samles i huskirka i Gustava Kiellands vei 12. Det blir også mulighet til å følge samlingen digitalt på zoom. Bruk denne linken: https://zoom.us/j/91899124511

Fellesskapshelg 21.-22. august

Vi ønsker store og små, nye og gamle kjente hjertelig velkommen til fellesskap førstkommende helg.

På lørdag samles vi til leik og uteaktiviteter ved Ruud-hytta i skogsområdet mellom Gamlegrendåsen Barnehage og Gamlegrendåsen skole. Oppmøte fra kl 14.30. Ingeborg forbereder «50-leiken» med litt spørsmål/oppgaver. Det er også mulig å spille freesbeegolf, kubb eller noe annet… Ta evt med egne aktiviteter.

kl 16.30 inviterer Bjørn og Ingeborg til grilling i Munstersvei 34. Ta med egen grillmat og evt drikke. Vertskapet ordner med grill, dekketøy, stoler og bord til de som melder at de kommer. Vi sitter ute eller inne, avhengig av vær. Meld gjerne til Ingeborg på tlf 918 59 049 hvis du/dere kommer.

Søndag kl 10 blir det huskirkefrokost hos familien Andersen i Gustava Kiellandsvei 12. Ta med pålegg til spleis. Det blir nattverd i tilknytning til måltidet. Guds Ord, lovsang og bønn hører også med.

Tilsyn, fellesskap og menighetsmøte 3. juni

Tilsynsmann Jan Inge Ringsby skal avslutte sitt tilsyn i menigheten vår med et besøk 3. juni. Han har allerede hatt samtaler med ansatte og forstander.

Medlemmer i menigheten har mulighet til å avtale å få en samtale med tilsynsmannen i forbindelse med tilsyn. Vi legger til rette for samtaler fysisk, digitalt eller per telefon. Jan Inge kan kontaktes via telefon 474 66 376 eller e-post: janinge.ringsby@frikirken.no dersom du ønsker en samtale. Vi har satt av tid til samtale fra kl 14-16 og kl 18-19 den 3. juni. 

Det er gledelig at samfunnet åpner opp litt igjen og det er flere muligheter til å kunne samles fysisk. Vi håper på at godværet fortsetter og inviterer til en huskirkesamling med middag ute over bålpanna kl 16-18 i Jonsekollen (P.A.Munchsgt 2). Vi serverer en enkel grytemiddag og det blir nattverd og fellesskap. Vi tenner bålpanna fra kl 16, mulighet for å komme litt etterhvert dersom dagsplanen tilsier at det er vanskelig å komme akkurat kl 16. Ta med egen dyp tallerken, bestikk, kopp, drikke, noe å sitte på og klær etter vær. For at vi skal kunne beregne matmengde så trenger vi en påmelding innen tirsdag 1. juni til Ingeborg på tlf 91859049.

På kvelden blir det nettverksmøte/menighetsmøte kl 19.30 i Gustava Kiellandsvei 12. Det er bare en sak på sakslista og det er tilsynsmannens samtale med menigheten. Vi oppfordrer alle som er interessert i nettverkets framtid til å møte. Jeg antar at det vil bli en anledning til å løfte blikket litt og tenke gjennom hvordan ting fungerer hos oss og hva vi ønsker for framtida. Alle er velkommen uavhengig av medlemsskap i Frikirken. Dette er en unik anledning for tilsynsmannen til å bli kjent med oss og også for de av dere som ikke kjenner Frikirken så godt til å få et innblikk. 

Prosjekt «Gi det videre»

Fra 1. mars er vi formelt igang med prosjektet vårt. Prosjekt «Multipliserende husfellesskap med smågrupper, Kongsbergregionen» har nå fått det litt enklere navnet: «Gi det videre».

Sarita Wallumrød og Åse Andersen skal være veiledere i prosjektet, med til sammen 15% stilling.

Silje Dammann er ansatt som prosjektvertskap i 10% stilling. Silje og Mikkel Dammann har tre barn i førskolealder og bor her i Kongsberg. Nå ønsker de å bygge kirke ut i fra sitt hjem. Det er spennende!

Mikkel og Silje Dammann

Vi jobber vi fortsatt med rekruttering av flere personer/familier til å være vertskap i prosjektet, enten unge voksne/studenter eller småbarnsfamilier. Ta kontakt dersom du er interessert, vet om noen det kan være aktuelt for, eller vil vite mer.

Bibelkvelder våren 2021

Vi starter opp med Bibelvelder igjen fra uke 5, torsdag 4. februar. Vi har satt av hver 3. torsdag til bibelkvelder i vår. Undervisning fra kl 20 og mulighet til å møtes over en kaffe fra kl 19.30. Se oversiktskalender her.

KalenderKalenderen dinkirke.no@gmail.com viser arrangementer som enten skjer i regi av huskirkenettverket eller en av huskirkene. Kalenderen er ikke utfyllende i den forstand at det er mange «møtepunkter» som ikke settes opp her. Det som føres opp i kalenderen er samlinger som er åpne for alle, ikke mindre grupper etc. Hvis samlingen starter med en «kode» – GK12, MH22 eller liknende så betyr det at samlingen er en huskirkesamling («koden» angir navnet på huskirka) Hvis det ikke er angitt noen «kode» så er samlingen på tvers av huskirkene. Dersom du lurer på noe i forbindelse med noen av samlingene, så ta kontakt med en av vertskapet i huskirkene, eller en av oss som har tjenester i nettverket.

Kalenderen er offentlig og således mulig å søke opp via en søkemotor på nett. Ønsker du å legge inn kalenderen på din mobil eller ditt nettbrett, bruk denne linken (fungerer for alle kalendere som støtter iCal format): https://calendar.google.com/calendar/ical/dinkirke.no%40gmail.com/public/basic.ics

Kongsberg Frikirke

Den Evangelisk Lutherske Kirke Kongsberg Menigheter er en del av Den Evangelisk Lutherske Kirke i Norge. Formelt sett er vi en menighet. I praksis er menigheten organisert som et nettverk av huskirker.

Du kan lære mer om Frikirkens visjon og organisering på Frikirken.no.

Geir Øystein Andersen er menighetens forstander.

Ingeborg Strand er ansatt som kontorleder.

Geir Øystein Andersen, Sarita Wallumrød, Ingeborg Strand og Åse Andersen er valgt til menighetens styre fra mars 2021.

Menigheten møtes til nettverksmøter/menighetsmøte 1-2 ganger per halvår.

Tjen hverandre

Ressurser

Disippelgrupper

Lenker og dokumenter som kan være nyttige

Hent inspirasjon om/fra huskirke/husfelleskap:

Hurtig guide til huskirker fra Danmark:

NadverUnderside1

DNA Oslo – Huskirkefelleskap i Oslo:

dna_web_180

Bedehuskirken på Bryne:

bedehuskirken_logo_website2

Leve menighet:

kaffekopp

Geir Øysten sin egen private blogg om å leve kirke, som sier noe om livsreisen hans i perioden 2010-2017. Mange av disse formuleringene ville sikkert vært gjort annerledes i dag:

Familie ved korset

Sjur Jansens blogg – Bygge mennesker:

:sjur-jansen-blogspot

Kontakt

iStock_000014706210XSmallLurer du på noe, ønsker du mer informasjon om hva vi driver med eller du har lyst til å være med i en huskirke, ta kontakt med oss:
Generelle henvendelser til nettverket/menigheten kan sendes til: dinkirke.no@gmail.com
Postadresse:
Münstersvei 34
3610 Kongsberg

Kontaktinfo for huskirkene:

Huskirka R42:
Vertskap: Sarita Wallumrød og Brede Wallumrød
Adresse: Rudsåsveien 42, Skollenborg
e-post: sarita.wallumrod@gmail.com /
brede.wallumrod@gmail.com

tlf: 986 06 669 (Sarita) /
928 24 726 (Brede)

Huskirka GK12:
Vertskap Åse Andersen og Geir Øystein Andersen
Adresse: Gustava Kiellandsvei 12, Kongsberg.
e-post: huskirkagk12@gmail.com tlf: 913 50 614 (Geir Øystein)

Kontaktinfo for ansatte:

Ansvarlig forstander:
Geir Øystein Andersen: dinkirke.no@gmail.com tlf: 913 50 614

Kontorleder:
Ingeborg Marta Strand: ingeborg@dinkirke.no tlf: 918 59 049

Prosjektveiledere:
Sarita Wallumrød: sarita.wallumrod@gmail.com tlf: 986 06 669
Åse Andersen: ase.t.andersen@ebnett.no tlf: 91778663

Prosjektvertskap:
Silje Dammann: silje.dammann@gmail.com tlf: 902 32 322