1jarle-skullerud«Vår tradisjon og størrelse, gir oss en særlig mulighet til å prøve ut nye måter å være kirke på. Om vi er villige, kan vi gå foran inn i den nye samfunns- og livssynsvirkeligheten. La oss finne tilbake til nøden for å plante nye menigheter og fellesskap, for om mulig å nå noen flere. Vi trenger mangfoldet, og mer enn noen gang tror jeg Norges lokalsamfunn trenger flere huskirker – som de vi har i Kongsberg for eksempel. En modell som også passer svært godt med vårt fokus på hjemmene.»

Sitatet er hentet fra synodeformann Jarle Skulleruds tale til Synoden 2017, torsdag 2. november. Talen i sin helhet er verd å lese, og det er særlig oppmuntrende for oss her i Kongsberg at tro i hjemmene og fellesskap på tvers av generasjonene får så stort fokus fra Frikirkens øverste leder. Et annet sitat som er verd å merke seg:

«Jeg tror vi må tenke radikalt nytt om hjemmene våre. Hjemmene må være et kraftsenter der vi deler Guds ord, ber sammen og feirer nattverd.»

Les hele talen på Budbæreren.no: