Alpha kurs - 8. kurskveld
 

Tirsdag 25. mars kl. 19.00 samlet Alpha gjengen seg igjen til kurskveld på Gamlegrendåsen skole. Tema for kvelden var: "Hvorfor og hvordan fortelle andre om det?". Det kom 18 personer.

Kvelden startet med kveldsmat. Grønnsakssuppe og Gulasj ble servert sammen med loff, det var veldig god mat med mye smak i. Til kaffen ble det servert rykende fersk sjokoladekake. Maten smaker godt på Alpha kurs.

Jens Iver Jensen ønsket velkommen til Alpha kveld og informerte litt om de kveldene som er igjen. Det ble også nevnt litt om de aktivitetene som arrangørene har i tillegg til Alpha kurset. For mer informasjon om Normisjon, se kongsberg.net/normisjon. Åse Andersen og Jostein Gjære ledet oss i noen lovsanger før undervisningen startet.

Kveldens tema var "Hvorfor og hvordan fortelle andre om det?". Tonje Haugeto Stang underviste om to hovedtemaer: Hvorfor og Hvordan. Hvorfor vi skal fortelle andre om det, handler om at Gud har befalt oss det, mennesker har behov for det og er vi begeistret for noe går vi ikke av veien for å fortelle andre om det. Når det gjelder hvordan vi skal fortelle andre om det, er det tatt med fem grunner i Alpha undervisningen: 1-Være synlige, 2-Overbevise andre, 3-Forkynne, 4-Kraften og 5-Bønn. Tonje fortalte til slutt en historie om en kvinne som hadde bedt for naboen i 20 år før det skjedde noe. Hun konkluderte kveldens undervisning med at vi ikke bør gi opp.

Etter undervisningen ble det en liten pause før gruppesamlingene. I gruppene snakket man om kveldens tema og kom fram med de spørsmålene som dukket opp underveis.

Jens Iver avsluttet kvelden kl. 21.50.

 

Relaterte linker

Oppsummering av undervisningen (Powerpoint presentasjon)
Informasjon om Alpha kurs på Gamlegrendåsen

  

 

Publisert av: Jan Georg Skuggedal (søndag, 24. september 2006)