Alpha weekend 14. - 15. mars

Helga 14.-15. mars arrangerte Kongsberg Frikirkegruppe og Normisjon Alpha weekend på Gamlegrendåsen skole. Det var påmeldt rundt 15 personer.

Fredag

Fredag startet kl. 19.00 med kveldsmat. Vi fikk servert brødkake og salat. Det smakte veldig godt.

Det første i alt fire temaer denne helga var "Hvem er Den Hellige Ånd?". Geir Øystein Andersen underviste og etter undervisningen var det gruppe samlinger. En normal kurskveld ville sluttet kl. 22.00, men siden det var Alpha weekend hadde arrangørene ordnet til et lite "nachspiel".

Deltagerne ble invitert ned fra fellesrommet i fløy A til Fritidslokalene. Det var det dekket med koselige småbord. Runi ... spilte med sin harpe og ga rommet en fredfull og lun stemning. Det ble servert kake med Alpha logo, kaffe og litt snacks. En verdig avslutning på en inspirerende kveld.

Lørdag

Lørdag morgen kl. 09.00 fikk de som var kommet fersk brød og mye godt pålegg til frokost. I tillegg var det et kinderegg i hver kopp slik at man kunne bryne hjernen sin litt på morgenkvisten.

kl. 10.00 startet undervisningen med temaet "Hva gjør Den Hellige Ånd?". Før Jens Iver Jensen underviste oss, sang Geir Øystein og Sarita for oss sangen Han er her. Undervisningen handlet om Åndens frukter, at vi blir sønner og døtre av Gud, at vi tilhører en familie, at vi er i et forhold som vokser og at Ånden har gaver til ALLE. Etter undervisningen var det gruppesamlinger igjen.

Etter gruppene var det på tide med en liten pause. Frukt og kaffe ble satt fram.

Neste undervisningsbolk var "Hvordan bli fylt av Den Hellige Ånd?". Her underviste Jens Iver om hva skjer når mennesker blir fylt av Ånden, eksempler fra Apostlenes gjerninger. Tungetale ble også nevnt som en gavene fra Ånden. Han nevnte også noen ting som hindrer oss i å bli fylt av Ånden.

Etter undervisningen var det en kort gruppesamling. Før middagen ble servert var det en liten uteaktivitet, hvor deltagerne fikk luftet seg. Middagen ble også servert nede i Fritidslokalene. Det var en tacosuppe, den var sterk og veldig god. Trude Tande, som stod for matlagingen, syntes det var på sin plass med en sterk matopplevelse på en Alpha weekend med sterke inntrykk.

Når middagen var inntatt, var det på tide med den siste undervisningsbolken og det gikk mot avslutning av helga. Siste tema på programmet var "Hvordan kan jeg få det beste ut av resten av mitt liv?". Det var et veldig spennende tema. Dette temaet oppsummerte på en måte de foregående temaende og satte dem ut i hverdagen vår. Jens Iver underviste om hva vi skulle gjøre, hvordan vi skulle få dette til og hvorfor vi skulle gjøre det.

Etter undervisningen ble det forettet nattverd. Etter nattverden ble det gitt mulighet for å få forbønn på to "bønnestasjoner". Under forbønnen ble det sunget lovsanger.

Rundt kl. 17.30 oppsummerte Geir Øystein helga og sa takk for nå. Dette var en helg som hadde inspirert, beveget og begeistret alle, både deltagere og ledere.

Undervisningsmateriell

Her er undervisningsmateriellet som ble brukt i helga. Dette er en fin oppsummering som kan kikkes på av deltagere og andre interesserte.

Tema 1 - Hvem er Den Helllige Ånd?
Tema 2 - Hva gjør Den Hellige Ånd?
Tema 3 - Hvordan kan jeg bli fylt av Ånden?
Tema 4 - Hvordan kan jeg gjøre det beste ut av resten av livet mitt