Alpha kurs - 3. kurskveld
 

Tirsdag 11. februar var det tid for Alpha kurs igjen. Tema for tredje kurskveld var "Hvordan kan jeg vite at jeg tror?". Det kom rundt 25 personer.

I døra ble deltagerne møtt av noen hyggelig ord fra Merete Carlsson. Hun delte ut navnelapper og informerte litt om kvelden. Det er ålreit å ha navnelapper, da slipper man å spørre hver etter navnet hver gang.

Lokalene, Gamlegrendåsen skole fløy A, var pyntet med mange lys og koselige dekorasjoner. Kvelden startet med kveldsmat. Pasta- og kyllingsalat ble servert og en kake til dessert. Maten smaker godt på Alpha kurs.

Kvelden ble ledet av Geir Øystein Andersen, som hadde flere gode vitser på lur. Til innledning sang Sarita Wallumrød "Som når et barn kommer hjem om kvelden". Etter at Sarita hadde sunget den en gang ble alle med.

Kveldens tema var "Hvordan kan jeg vite at jeg tror?". Dette var den første kvelden med Tonje Haugeto Stang som underviser. Hun skal undervise tre kvelder til. Hun presenterte stoffet på en enkel og klar måte, og krydret det med egne erfaringer. Tre pilarer som undervisningen pekte på som viktige for å vite om man tror var Guds ord, Jesu gjerning og Åndens vitnesbyrd.

Etter undervisningen ble det en liten pause før gruppesamlingene. I gruppene snakket man om kveldens tema og kom fram med de spørsmålene som dukket opp underveis.

Geir Øystein hadde litt trøbbel med å holde tidspunktene for kvelden, fordi det ble pratet så mye i gruppene. Det er et godt tegn. Kvelden ble rundet av med en felles avslutning.

 

Relaterte linker

Oppsummering av undervisningen (Powerpoint presentasjon)
Informasjon om Alpha kurs på Gamlegrendåsen

  

 

Publisert av: Jan Georg Skuggedal (søndag, 24. september 2006)