Alpha kurs - 2. kurskveld
 

Tirsdag 4. februar samlet Alpha gjengen seg for andre gang. Tema for kvelden var "Hvorfor  døde Jesus?". Det kom rundt 18 personer, blant dem noen nye fjes.

I døra ble deltagerne møtt av noen hyggelig ord fra Merete Carlsson. Hun delte ut navnelapper og informerte litt om kvelden. Det er ålreit å ha navnelapper, da slipper man å spørre hver etter navnet hver gang.

Lokalene, Gamlegrendåsen skole fløy A, var pyntet med mange lys og koselige dekorasjoner. Kvelden startet med kveldsmat. Rundstykker og pålegg ble servert og en kake til dessert. Maten smaker godt på Alpha kurs.

Kvelden ble ledet av Geir Øystein Andersen, som hadde flere gode vitser på lur. Til innledning sang Sarita Wallumrød og Geir Øystein sangen "It wasn't easy". Den beskriver hvordan Jesus hadde det på korset, noe som passet veldig bra til kveldens tema.

Kveldens tema var "Hvorfor døde Jesus?". Jens Iver Jensen underviste om hvilke problem menneskene har i forhold til Gud. Han snakket videre om kjernen i kristendommen, om korsets betydning og hva Gud gjorde for menneskene.

Etter undervisningen ble det en liten pause før gruppesamlingene. I gruppene snakket man om kveldens tema og kom fram med de spørsmålene som dukket opp underveis. Deltagerne ga uttrykk for at det hadde vært hyggelige og engasjerende samtaler i gruppene.

Kvelden ble rundet av med en felles avslutning.

 

Relaterte linker

Oppsummering av undervisningen (Powerpoint presentasjon)
Informasjon om Alpha kurs på Gamlegrendåsen

  

 

Publisert av: Jan Georg Skuggedal (søndag, 24. september 2006)